top of page

OM OS

Foreningen Cuban Culture Club ønsker at viderebringe den smittende livsglæde, og de venskabelige forbindelser man oplever hos, og med cubanere - samt kendskab til cubansk dans, musik og kultur. Foreningen blev stiftet i 1999. 

Formanden og initiativtager for foreningen er Stine Ortvad, der blev uddannet på Den Nationale Danseskole i Havana (Escuela Nacional de Arte) i 1998, efter 4 års studie. Stine Ortvad har boet 5 år i Cuba og har i over 20 år arbejdet med cubansk dans, musik og kultur.

Foreningens formål er at skabe et stærkt bånd mellem dansk og cubansk kultur gennem en lang række udvekslingsprojekter, aktiviteter og kulturelle arrangementer, som kan fremme kendskabet til og forståelsen af cubansk kultur.

 

Foreningen fungerer som et upolitisk informationscenter, hvor det er muligt at indhente oplysninger om de aktuelle cubanske kulturelle aktiviteter i Danmark og Cuba, samt muliggøre forbindelser mellem cubanske og danske kunstnere. Desuden arbejdes der for integration og aktivering af herboende både unge og ældre cubanere.

 

Eventuelt overskud fra foreningens arrangementer anvendes til investering i fremtidige aktiviteter.  Gennem foreningen er det også muligt at booke undervisning, danseshows og live musik.

Kalender: På denne side kan man læse mere om vores kommende aktiviteter. De består bl.a. af cubanske koncerter, workshops, undervisning og den årlige Latin Festival. Websitet bliver løbende opdateret.

Cubakultur v/ElStudio

Blågårdsgade 37, st.

2200 København N

+45 20 98 74 77

Leder Stine Ortvad

Stine er leder af danseskolen CphDance ved ElStudio og Cuban Moves ved Cubakultur.

Stine er som den eneste fra Europa, uddannet på den Nationale danseskole i

Cuba LA ENA, hun har undervist og optrådt i over 20 år.

Hun er Danmarks bedste instruktør og hendes specialer er

Cubansk Salsa, Show, Salsa, Rumba, Son, Cha Cha Cha, Reggaeton

og Latin Mix, men hun danser også en masse andet; både Hip Hop,

Jazz, Ragga, Waacking, House mm. Stine underviser både med

og uden hendes cubanske dansepartner.

Det er Stine som der bliver ringet til, når danserne i 

Vild Med Dans skal have inspiration.

Stine Ortvad har en unik undervisningsform og formår på en meget

inspirerende og glædesfuld måde at videregive sin kunnen og sin

kendskab til salsa og cubansk dans. Dette har de fleste elever

sagt om hende: "Stine er hård, pædagogisk og sjov, man får

virkelig lært noget her på skolen.

 

De elever, som allerede kan danse, bliver meget berigede af hendes enorme kapacitet."

Herhjemme har hun i over 20 år undervist i salsa og andre cubanske og caribiske danse. Hun startede allerede med at undervise som 20 årig efter et år i Sydamerika og er uddannet i Cuba. I dag har hun sin egen danseskole i København og afholder løbende kurser rundt omkring i landet på danseskoler, højskoler og ved store events.

Stine var en af de første i Danmark til at introducere Salsa for det danske publikum.

Stine Ortvad har danset hele sit liv og startede da hun var 10 år på det der i dag hedder Stepz danseskole, hun har danset alle former for dans, alt fra Flamingo til Hip Hop, siden tog hun timer på Danseværkstedet.

Allerede i '88 var hun et år på et intensivt danseskole forløb i København,  et danseinstitut på Vesterbro. I '90 blev hun uddannet fra dramaskolen i København. I '93 tog hun til Cuba for at starte på den Den Nationale Danseskole (Escuela Nacional de Arte) i Havana, hvor hun studerede moderne ballet, afro-cubansk dans og de populære cubanske danse Cha Cha Cha, Mambo, og Son, i fem år.

 

Som et led i uddannelsen var hun det sidste halve år i praktik som danser på Cabaret Parisien i Havana, og var efterfølgende på turne i både Sydamerika og Europa med cubanske musik og danse grupper. Hun blev færdig uddannet i 1997.

Nu optræder hun med sin cubanske dansepartner, og er leder og koreograf for dansegruppen Cuban Moves og Team ElStudio.

Stine er endvidere formand og initiativtager til Cuban Culture Club, som hun har ledet i over 15 år. Hun arrangerer årlige koncerter med cubanske/latinamerikanske bands på nogle af landet største spillesteder såsom Vega, Amager Bio, Magasinet og Train. Hun tilrettelægger og leder også den årlige Copenhagen Latin Festival.

I 2007 var hun nomineret til specialprisen under Danish World Awards, den årlige prisuddeling for verdensmusik. Stine er også ofte dommer ved salsa konkurrencer rundt omkring i Skandinavien.

Fra hendes optræden i TV kan nævnes: Musik hjørnet DR, Tema Lørdag DR, TV Lorry, Boogie, Go' Morgen Danmark og Go' Aften Danmark (TV2) samt Vild med dans m.fl.

Steder hun har optrådt i Danmark: Vega, Amager Bio, Pumpehuset, Baltoppen, Island Brygge Kulturhus, Train, Magasinet, Copenhagen Jazz Festival, Star, Diskotek IN, Club Mambo, Århus festuge, Roskilde Festival, Langelands festivalen, Værket i Randers, Slagelse Musikhus, Musikhuset Århus, El Værket, Vesterbro og Nørrebro kulturhus, Herning kongrescenter, Vesterbro og Nørrebro festivalen, Ekko fra Cuba, Viften Rødovre, Kulturnat Roskilde, Kulturnat København, Karneval i København, Karneval Ålborg, Kulturhavn København, Club Mambo, Havana, Latin Festival 2003-2016 , samt mange flere steder.

Optræden i Europa: Et hav at spillesteder og klubber i hele Skandinavien, blandt andre Hamborg Salsa Festival og A Lo Cubano Stockholm. Hun har også medvirket som sanger og danser i forestillingen Evita med Sanne Salomonsen i 2003-2004, samt i en lang række musik videoer og andre musicals og teater forestillinger herhjemme.

Stine Ortvad midt i en danse undervisning
Stine Ortvad
Stine Ortvad med hendes dansepartner

Samarbejdspartnere

Vi samarbejder med Djembe (Danmarks eneste magasin for verdensmusik) og foreningen Karneval i København.

I forbindelse med vores arrangementer (events og koncerter) har vi et tæt samarbejde omkring PR og markedsføring med de enkelte spillesteder.

 

Vi får årligt lidt statslig og kommunal støtte fra bl.a. Københavns Kommune, WMD, DAF og DMF.

Vores faste sponsorer er Havana Club.

bottom of page