top of page

NIVEAUER OG STILARTER

 

De kommende beskrivelser gælder for holdinddeling på salsa kurset. Man behøver ikke at have danset hos os før for at deltage, eller at have en dansepartner.

 

Der er 70 % singler og 30 % par på højskolen. Så man får danset med en masse forskellige under hele forløbet.

Niveauer

Beginner: Er for dem, der aldrig har danset salsa før.

Improver: Er for dem, der har danset 1/2 år til 1 år

Intermediate: Er for dem, der har danset mellem 1 og 3 år.

Advanced: Er for dem, der har danset  mellem 3 og 5 år.

Very advanced: Er for dem, der har danset mere end 5 år.

Masterclass: Er for dem, der har danset mere end 5 år og prøvet masterclass før.

Er du ikke sikker på dit niveau, er du velkommen til at kontakte os. Ved ankomst bliver alle prøvet i sit danse niveau, så vi sikker på de kommet i den rette holdgruppe

Stilarter

 

Udover den cubanske salsa vil vi også komme til at danse lidt af disse danse (du vælger selv hvilke du vil tage): Showsalsa/Lady Style for kvinder, Salsa Men Style, Bachata, Reggaeton, Son, Cha Cha Cha, Rumba og Afro - cubanske danse.

Son: Er grundstammen i salsa. Det er her, det hele kommer fra. Son blev danset helt tilbage i 1940'erne i Cuba, inden den sammen med mambo kom til USA, hvor den blev blandet med andre stilarter - og blev til det, vi i dag kender som salsa.

 

Den er et meget vigtigt element for at få en musisk forståelse af salsa. Derudover giver den mulighed for at få hele kroppen med, så der også er bevægelse i overkroppen, når man danser og ikke kun en masse fodarbejde. Dans skal være en helhed. I Son dansen er der ikke så mange drejninger som i salsa, men en masse stil.

Cha Cha Cha: Er også en cubansk rytme- og pardans. Den er en del af det, man i Cuba betegner som populære danse. Den blev udviklet i 1950´erne, og danses og spilles stadig meget. Den er sjov og lidt svær at danse.

Lady Style og Men Style: Her arbejdes der med de bevægelser, der bliver brugt i pardansen, når man står over for hinanden og improviserer, samt i selve pardansen, når man drejer eller afslutter i drejninger.

Showsalsa: Den cubanske cabaretstil er en meget sensuel og feminin danseform. Alle bevægelserne danses med en løftet holdning. Der er et samspil mellem at skabe bevægelser med bløde hofter og skuldre. Her er den meget åbne og udadrettet energi altafgørende for dansens udtryk. Showsalsa er en sammenblanding af salsa, samba, jazz, og elementer af funk, som sammensættes i koreografier.

Reggaetón: Er latino verdens svar på Hip Hip, bare mere blødt. Her er det hofter og skuldre, der er i fokus. Der bliver shaket en masse. Det er superhot og giver sved på panden. Både kvinder og mænd danser denne dans.

Bachata: Er en pardans som ikke kommer fra Cuba, men den Dominikanske Republik. Der bliver undervist i den på Salsa campen. Folk er vilde med denne dans. Det er en tæt dans, og drejningerne er ikke så svære. Men her er der fokus på fodarbejdet og sensualiteten i dansen.

Rumba består af 3 danseformer

Guaguancó: Er en pardans hvor man ikke rører ved hinanden, men spiller op til hinanden. Bevægelserne kan overføres til salsa, så dansen bliver blødere for kvinderne og skarpere for mændene. Her skal mændene vacuna kvinderne.

Yambu: Spiller man op til hinanden, men uden at vacuna. Her er musikken også langsommere.

Columbia: Er en mandlig dansestil inden for rumba, hvor mændene spiller op til hinanden, ved at vise smarte dansetrin og bevægelser. Disse bruges også i andre cubanske danse såsom salsa, hvor elementer herfra inddrages i dansen.

Afro-cubanske danse: Orichas er de gudedanse, der bliver danset på Cuba. Hver gud har en egenskab, som så bliver reflekteret gennem dansene.  Skønhedsgudinde dansen er meget yndefuld og styrkeguden kraftfulde. Det er godt, hvis man i forvejen danser salsa både at danse lidt rumba og afro cubansk, så man får en forståelse af hvor rødderne kommer fra.

bottom of page